Att byta kök

I enlighet med den gängse normen för medelålders samboende par innehavare av bostadsrätt initierades för en tid sedan projektering av nytt kök. Jag lyckades tränga bort den obehagliga känslan av att utöva strömlinjeformat Svenssonbeteende med argumentation uppbyggd av det nöje jag trots allt finner i att laga mat, samt rekapitulation av reagenser på en i huvudhöjd monterad köksfläkt och dess flertaliga och oöverlagda attacker på skallbasen. Köksleverantör och innehåll valdes med stor omsorg ut varefter önskemålen anpassades till rådande finansiell ställning, en process inte olik genomförandet av ett grekiskt sparpaket. Ett flertal av de mest eftertraktade lyxigheterna fick således strykas mot bakgrund av dess i sammanhanget helt irrelevanta kostnadsbild. Efter ett stort antal kontrollmätningar och kontroll av kontrollmätningarna, kontrollerades de kontrollmätta kontrollmätningarna en kontrollerande gång varpå ordern exekverades och en tre månader lång fyraveckorsperiod av otålig väntan inleddes. Hantverkare kontaktades och offerter i miljonklassen trängdes i brevlådan. Alla med det gemensamt att det fasta pris som uppgavs enligt några fyndigt formulerade tillägg endast begränsade kostnaden i nederkant. Uppåt tycktes däremot ett rymligt hålrum skapas för sannolikt tillkommande kostnader beräknade på en timtaxa som kan förmodas ha stor likhet med advokatsamfundets. Samtliga hantverkare som behövt ge oss simultan juridisk konsultation under monteringen för att bli någotsånär prisvärda ratades och valet föll istället på att engagera vänner och bekanta på utnyttjandebasis. Bortforslingen av det gamla köket gick mycket smidigt under ledning av Stanislav som diktatoriskt dirigerade sina landsmän från det forna öst i konsten att på mindre än en timma helt förflytta köksinredning och vitvaror till minibussar för vidare transport mot Polen. Som åskådare kunde vi nu börja betrakta våra kunniga och mycket engagerade vänner i deras häpnadsväckande ambition att på ett proffsigt sätt uppföra det som från och med nu skulle utgöra vår nya matberedningsplats. Våra konkreta bidrag till installationen begränsades med undantag för frekvent kaffebryggning alltjämt till åskåderi, vilket dock ska sägas haft ett snarast positivt värde för slutresultatet.

Att i denna ansenliga ålder äga sin första diskmaskin är tillsammans med alla andra positiva upplevelser en samling svårligen överskattade element i projektets efterdyningar. Att jag inte etablerat en enda konkret tanke kring vad en ångugn används till är underordnat. Med tiden ska vi nog bli varse detta mysterium.

 

 

Please follow and like us:

33 svar på ”Att byta kök

  1. Les enregistreurs de frappe sont actuellement le moyen le plus populaire de suivi des logiciels, ils sont utilisés pour saisir les caractères au clavier. Y compris les termes de recherche saisis dans les moteurs de recherche, les e – Mails envoyés et le contenu du chat, etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *