LÖVBLÅST ELLER UPPBLÅST

I mina tappra och enträgna försök att skrämma lika ovälkomna som efterhängsna semesterkilon på flykt ignorerar jag bestämt tidsenliga bantningsmetoder som redovisas på de medicinskt tillförlitliga löpsedlar som pryder stadsbilden, och ägnar mig istället åt gamla hederliga gryningspromenader. Flera personer i min omgivning skakar oförstående på huvudet åt detta och frågar sig hur man kan välja att trotsa den instinktiva dygnsrytmen före alternativet att rubba kosthållningen med exempelvis en helt naturlig tvådagarsfasta mitt i veckan eller intagsförbud av underjordiska vegetabilier. Men hur blåst det än kan verka att sömndrucken snubbla runt på cykelbanorna mitt i natten för att aktivt motverka en alltför spolformad kropp, så kan man på dessa arla morgonmarscher faktiskt uppleva ageranden som åtminstone i mitt tycke framstår som ännu mer korkade.

Vad sägs exempelvis om en renhållningsarbetare som försöker trotsa fysikens lagar genom att i motvind av kulingstyrka ihärdigt gasa runt med en lövblås? Baserat på lövens absoluta ovilja att blåsa någon annanstans än i lågtryckets vindriktning var det om inte annat ett komplett resursslöseri eftersom aktionen inte resulterade i någonting annat än ett fasansfullt oljud.

Eller ta exemplet renhållningsarbetarens kollega som tömmer papperskorgar längs cykelvägen och finner det nödvändigt att varna den, frånsett en spolformad vandrare och några kråkor, obefolkade cykelbanan med ihärdigt blixtrande signaler från fordonets takmonterade saftblandare?

Förutom att inlägget idag verkar aningen småsint, och inte alls fungerar så promenadmetodsfrämjande som jag från början tänkt,  så kan det ju dessutom upplevas som ett påhopp specifikt på renhållningsarbetare vilket jag förstås å det bestämdaste vill hävda att det inte är. Det är ett påhopp på halvklent begåvade individer i största allmänhet.

 

Please follow and like us:

36 svar på ”LÖVBLÅST ELLER UPPBLÅST

  1. Jeśli masz wątpliwości co do działań swoich dzieci lub bezpieczeństwa ich rodziców, możesz włamać się do ich telefonów z Androidem z komputera lub urządzenia mobilnego, aby zapewnić im bezpieczeństwo. Nikt nie może monitorować przez całą dobę, ale istnieje profesjonalne oprogramowanie szpiegowskie, które może potajemnie monitorować działania telefonów z Androidem, nie informując ich o tym.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *