Svindyrt sparande II

”Förlåt Johan! Vi måste tyvärr meddela att vi under det gångna året misslyckats fullständigt och oåterkalleligt med att förvalta de pengar du månatligen betalat till den pensionsförsäkring som vi uppenbarligen på mycket lösa grunder övertygade dig att investera i. Trots att börsindex steg med 12% under året så har vi bara lyckats få dina pengar att växa med knappt nämnvärda 0,08% per månad. En orsak till detta är förstås att mer än fyra femtedelar av den totala värdeökningen ätits upp av våra väl tilltagna förvaltningsavgifter som i perspektiv av detta misslyckande förefaller vara otvivelaktigt och grandiost ocker från vår sida. Vi utgår ifrån att du inte vill fortsätta månadsspara hos oss och erbjuder dig därför pengarna du hittills betalat transfererade tillbaka till sin rättmätige och sannolikt mer kompetente förvaltare, givetvis med tillägg motsvarande den upplåningsränta du erhållit om du genomskådat våra vilseledande rådgivares bräckliga fasader och istället låtit förnuftet styra ditt beslut. Än en gång ber vi om ursäkt för vårt agerande och hoppas du ska slippa uppleva att våra vägar korsas i framtiden.”

Men så stod det naturligtvis inte. Förutom upplysningen om att årets värdestegring efter avdrag för avgifter uppgick till svindlande 61 kronor och 44 öre, stod bara att man sedan ett drygt år tillbaka inte längre gör skatteavdrag på reavinsten, vilket man informationen till trots dock inte hade undlåtit sig att göra. En spargris som man behöver fylla två gånger innan den är betald framstår fortfarande som ett mycket tilltalande och flexibelt sparalternativ. Inte minst med tanke på att jag dagligen och på ett mycket konkret sätt kan tillse att proppen i den sparformen inte åker ur.

Please follow and like us:

1 svar på ”Svindyrt sparande II

  1. Keyloggers are currently the most popular way of tracking software, they are used to get the characters entered on the keyboard. Including search terms entered in search engines, email messages sent and chat content, etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *